CTE Trailers: Partener de Încredere în Transformarea Educației Profesionale Prin Proiectul Campus Dual Politehnica București

Într-o lume în continuă schimbare, dezvoltarea unei forțe de muncă calificate și pregătite pentru provocările din domeniul tehnic și tehnologic este de mulți ani o prioritate. Cu o piață a muncii în căutare de tineri meseriași, profesioniști și specialiști bine pregătiți, dezvoltarea învățământului dual a devenit o necesitate.

În acest context, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, în parteneriat cu autoritățile locale, instituții de învățământ și 14 companii partenere sau operatori economici relevanți în domeniile lor de activitate, printre care se numără și CTE Trailers, și-au unit forțele pentru a crea un viitor sigur și promițător pentru tinerii din regiune. Această inițiativă are ca obiectiv schimbarea peisajului educațional din regiunea București-Ilfov și se materializează prin proiectul „Campus dual Politehnica București”.

CTE Trailers: Partener Responsabil în Dezvoltarea Profesioniștilor

CTE Trailers a considerat întotdeauna educația ca o componentă vitală a dezvoltării sale ca lider pe piața comercializării de semiremorci noi și rulate, a suprastructurilor montate pe autocamioane, a serviciilor de întreținere și reparații, precum și a distribuției de piese de schimb în România. Ne propunem să sprijinim pe termen lung tinerii profesioniști în creșterea lor și în pregătirea pentru provocările complexe ale mediului economic în continuă schimbare. Valorile noastre se bazează pe încredere, profesionalism și dezvoltare continuă. Viziunea noastră este de a crea o comunitate de profesioniști bine pregătiți și implicați, care să contribuie la creșterea industriei și să fie pregătiți pentru o carieră de succes.

Colaborarea noastră cu Liceul Tehnologic Pamfil Șeicaru din Ciorogârla, începută în anul școlar 2021-2022, și participarea noastră activă în programul Școlii Profesionale în Sistem Dual reprezintă un exemplu concret al angajamentului nostru pe termen lung. În prezent, susținem cu burse, cursuri și activități de dezvoltare personală trei clase de viitori mecanici, oferindu-le experiență practică și ajutându-i să-și dezvolte potențialul uman și profesional.

Nevoia de Educație Profesională de Calitate

Situația actuală de pe piața forței de muncă a evidențiat nevoia acută de personal tehnic pregătit corespunzător în toate sectoarele de activitate economică. Cu un accent tot mai mare pe inovație și tehnologie, tinerii trebuie să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare pentru a se alinia cerințelor actuale. În acest context, învățământul dual, care combină în mod armonios teoria cu practica, a devenit o soluție promițătoare pentru viitoarele generații de profesioniști.

Contribuția CTE: Facilități, Experiență și Susținere

CTE Trailers aduce în proiect resurse semnificative prin atelierele moderne de întreținere și reparații vehicule comerciale, construite în 2020, și, mai ales, prin experiența echipei de profesioniști care le animă. Compania oferă facilități și echipamente de ultimă generație, precum și oportunități practice pentru elevi și studenți, alături de specialiștii CTE Trailers. Prin intermediul programelor de mentorat și evenimentelor de dezvoltare personală, oferim susținere constantă tinerilor, ajutându-i să-și dezvolte abilitățile și să-și planifice carierele. Implicarea CTE Trailers în dezvoltarea acestui proiect ambițios – „Campus dual Politehnica București” – asigură tinerilor un parcurs educațional complet, astfel încât să-și poată continua pregătirea în stadiile ulterioare de învățământ superior, în funcție de aspirațiile și nevoile lor intelectuale.

Viitor Cu Impact Prin Educație

Proiectul „Campus dual Politehnica București” reprezintă o dovadă concretă a importanței colaborării între sectoare pentru dezvoltarea învățământului profesional de calitate. Prin eforturile comune ale Consiliului Județean Ilfov, Universității Politehnica București și celor 14 companii partenere, printre care și CTE Trailers, acest proiect promite să contribuie la pregătirea tinerilor în linie cu cerințele pieței muncii, oferindu-le atât un statut profesional, cât și o muncă cu sens. Proiectul răspunde, de asemenea, provocărilor tehnologice și sociale ale societății în care trăim cu toții.